Kärcher Hrvatska: Cilj je minimizirati posljedice Covida 19

BRENDOVI U DOBA KORONE
Kärcher Hrvatska: Cilj je minimizirati posljedice Covida 19

Direktor Kärcher Hrvatska Milivoj Žegarac među prvima je podijelio svoja saznanja kako se veliki brendovi nose s novonastalim okolnostima oko pandemije korona virusa, naravno, iz svog kućnog ureda.

Dosad neviđene okolnosti oko pandemije korona virusa sve su nas natjerale na prilagodbe i promišljanje. Zapitali smo se kako se veliki brendovi nose s novonastalim okolnostima, te možemo li nešto od njih naučiti. U tom smjeru, razgovarali smo s nekima od njih. Direktor Kärcher Hrvatska Milivoj Žegarac među prvima je podijelio svoja saznanja, naravno, iz svog kućnog ureda.

Kako se Kärcher Hrvatska prilagodio novonastalim okolnostima?

Pošto smo morali zatvoriti trgovinu, mi smo u „hladnom pogonu“. Aktivirali smo „home office“ kod većine zaposlenika. Koristimo različite vrste školovanja preko naših internih internetskih platformi, te video konferencije.

Koji dijelovi poslovanja unutar tvrtke su na stand by a koji su i dalje aktivni?

Na stand by-u su skoro svi odjeli, osim prijema robe i administracije. Prijem robe odvija se prema planu, te isporučujemo robu za veleprodaju čije smo narudžbe dobili putem maila. Prošli petak smo imali hitnu isporuku jednog stroja za KB Dubrava.

Radilo se o stroju koji je bio naručen, a još neisporučen, od strane jednog drugog kupca, ali ga je on rado prepustio KB Dubrava kako bi oni dobili stroj što brže. Administracija rješava papirologiju vezanu za podnošenje zahtjeva za mjere potpore za poslodavce od strane Vlade. Također brine o plaćanju dospjelih računa i obaveza.

Kärcher
Kako su na nove mjere reagirali zaposlenici, partneri i kupci?

Mislim da su, u ovim teškim vremenima, svi pokazali maksimalno razumijevanje za ovu nikad viđenu situaciju i da su svi spremni podnijeti dio tereta kako bismo zajednički na kraju izašli još jači.

Planiraju li se već mjere za oporavak nakon završetka epidemije?

Pošto je Kärcher svjetski lider u proizvodnji strojeva, pribora i sredstava za čišćenje i dezinfekciju potrudit ćemo se, kada nam to prilike dopuste, opravdati povjerenje naših mnogobrojnih kupaca i onih koji će to tek da postanu, da ponudimo najoptimalnija rješenja po pitanju čišćenja i higijene.

Pored već planiranih akcija u suradnji sa našim poslovnim partnerima, u pripremi su i nove mjere i ponude našim kupcima kako bi se što prije oporavili te minimizirali posljedice Covida 19.

Koji je Vaš savjet velikim i malim brendovima u ovom trenutku?

Prilagoditi se i brzo reagirati novonastaloj situaciji, proaktivno pratiti razvoj stvari. Svaka teška situacija može nas, pravim potezima i aktivnosti, učiniti još boljim i jačim. Kako svaku tvrtku, tako i svakog nas ponaosob. Pazite i zaštitite sebe, Vaše bližnje, zaposlenike i sve druge ljude i OSTANITE ZDRAVI.

Tags:

  • Show Comments (2)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.