Istraživanje: Iskustva LGBTQ+ zaposlenika

lgbtq+

Podaci Glassdoora pokazuju da još uvijek postoji mnogo mjesta za napredak kada je u pitanju poticanje uključivog radnog mjesta za LGBTQ+ zaposlenike.

Foto: Unsplash

Napori u pogledu raznolikosti i uključivanja postali su sve važniji na poslu. Dok se različite skupine zaposlenika suočavaju s različitim preprekama i društvenim očekivanjima na poslu, mnogi nažalost imaju zajedničko iskustvo izravnih predrasuda.

Daniel Zhao donosi podatke o istraživanju koje je proveo Glassdoor kako bi opisao kako se osjećaju LGBTQ+ zaposlenici na radnom mjestu i pokazao kako se njihovo iskustvo razlikuje. Tako rezultati pokazuju da unatoč napretku u jednakim pravima za Amerikance koji se identificiraju kao LGBTQ+, još uvijek postoji značajan jaz u iskustvima LGBTQ+ zaposlenika na radnom mjestu.

O istraživanju

Podaci pokrivaju Glassdoor recenzije u SAD-u koje su tijekom prošle godine (25. travnja 2021. do 24. travnja 2022.) poslali zaposlenici s punim ili skraćenim radnim vremenom koji se identificiraju kao LGBTQ+ ili koji se identificiraju kao da nisu dio LGBTQ+ zajednica. Skup podataka uključuje 209 112 recenzija, uključujući 27 014 LGBTQ+ korisnika. 2 624 su recenzije korisnika koji se identificiraju kao transrodni zaposlenici.

LGBTQ+ zaposlenici manje su zadovoljni poslom

Istraživanje pokazuje da LGBTQ+ zaposlenici ocjenjuju svoje iskustvo na radnom mjestu u prosjeku s 3,62 od 5 zvjezdica, odnosno 6 % lošije od ne-LGBTQ+ radnika. Nadalje, LGBTQ+ zaposlenici ocjenjuju raznolikost i uključenost najvišom od svih čimbenika na radnom mjestu na 3,79 od 5.

Značajno je da LGBTQ+ radnici ocjenjuju Senior Leadership najnižim od svih čimbenika na radnom mjestu, tj. 7,6 % niže od radnika koji nisu LGBTQ+. Kod transrodnih zaposlenika ovi su jazovi još izraženiji. Transrodni zaposlenici svoje radno iskustvo u prosjeku ocjenjuju s 3,43 od 5 zvjezdica.

Najbolje ocijenjene tvrtke za LGBTQ+ zaposlenike

Tvrtke s najvišom ocjenom radnog iskustva za LGBTQ+ zaposlenike u 2022. su Google, Microsoft i H E B. Prvih 15 najbolje ocijenjenih tvrtki predstavlja raznolik niz industrija uključujući tehnologiju, maloprodaju, osiguranje, telekomunikacije i financije, što pokazuje da stvaranje privlačnog radnog iskustva za LGBTQ+ zaposlenike nije isključivo za određene industrije, već je umjesto toga moguće u svim industrijama.

Industrije s najnižom ocjenom za LGBTQ+ zaposlenike prvenstveno su uslužne djelatnosti poput maloprodaje i veleprodaje, restorana i prehrambenih usluga i osobnih potrošačkih usluga. Ovo su industrije s tendencijom nižeg zadovoljstva zaposlenika zbog niže plaće i značajne osobne interakcije. Zanimljivo je da industrije koje imaju najviše LGBTQ+ zaposlenih nisu one s najvišim ocjenama.

LGBTQ+ zaposlenici u 2022. imaju 128 % veću vjerojatnost da će raspravljati o diskriminaciji i 51 % vjerojatnije da će raspravljati o izgaranju u svojim recenzijama na Glassdooru u usporedbi s onima koji nisu LGBTQ+.

Zaključak

LGBTQ+ zaposlenici čine značajnu manjinu američke radne snage, čineći ukupno 13 % zaposlenika prema podacima Glassdoora i čak 23,1 % u određenim industrijama. Ali još uvijek je u velikoj mjeri slučaj da se suočavaju s jedinstvenim izazovima i preprekama na radnom mjestu. Iskustvo zaposlenika manje je zadovoljavajuće u usporedbi s kolegama koji se ne identificiraju kao LGBTQ+. Poslodavci stoga trebaju osigurati pravedno i uključivo radno mjesto za LGBTQ+ zaposlenike.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.