Institut za menadžment – Za one koji žele ZNATI VIŠE

institut za menadžment - za one koji žele znati više

Institut za menadžment – učilište za poslovno upravljanje, jedna je od mnogih visokih poslovnih škola u Hrvatskoj koja svojim polaznicima nudi širok raspon edukacije s ciljem stjecanja novih vještina i znanja, a s pravom upisa novostečenog zvanja u radnu e-knjižicu.

Pripremila: Vedrana Prevendar
Foto: Institut za menadžment, Dhar media

Stručno usavršavanje, dodatna edukacija, seminari, konferencije, online tečajevi, poslovne škole itd. Birajte! Na sreću, živimo u vremenu kada je odabir dodatne edukacije za područja koja nas zanimaju poprilično šarolik. Više nije potrebno studirati dodatni fakultet ukoliko se odlučite promijeniti profesiju, već su vam na raspolaganju mnogi drugi oblici edukacije – jednostavniji, brži i manje opsežni.

Kvaliteta obrazovnih ustanova, rekla bih, više je subjektivno mjerilo. Niti su svi fakulteti jednako dobri i kvalitetni za svakoga, niti su svi oblici stručnog usavršavanja i neke dodatne edukacije jednako kvalitetni za sve. Ako se osoba u potpunosti posveti nečemu što je zanima i što je odlučila studirati /pohađati/educirati se/položiti tečaj, sama će izvući ono najbolje iz edukacije koju pohađa i pronaći benefite za sebe. Vrijedi i obrnuto.

Nakon gimnazije, što ćeš drugo nego upisati fakultet jer si kao gimnazijalac bez zvanja. A klinci kao klinci, možda su upisali određeni studij zato jer im je najbolji prijatelj upisao isti ili su im roditelji u dobroj namjeri sugerirali odabir. Godinama nakon toga (neki prije, neki kasnije) shvate da to uopće ne žele raditi ili ih to područje studiranja uopće ne zanima. Tu stupaju na snagu razne poslovne škole, instituti i akademije.

institut za menadžment - za one koji žele znati više

Učilište za poslovno upravljanje

Institut za menadžment – učilište za poslovno upravljanje, jedna je od mnogih visokih poslovnih škola u Hrvatskoj koja svojim polaznicima nudi širok raspon edukacije s ciljem stjecanja novih vještina i znanja, a s pravom upisa novostečenog zvanja u radnu e-knjižicu. U sklopu Katedre za prekvalifikaciju i srednjoškolsko obrazovanje polaznicima je omogućeno steći novo zanimanje. Cilj im je izgraditi bolje menadžere i lidere za naše društvo.

Ako se osoba u potpunosti posveti nečemu što je zanima i što je odlučila studirati/pohađati/educirati se/položiti tečaj, sama će izvući ono najbolje iz edukacije koju pohađa i pronaći benefite za sebe.

Copywriting

Prije koju godinu i sama sam pohađala Institut, i to odjel za moju veliku ljubav koja i dan-danas nema svoju službenu obrazovnu ustanovu, a ona je – copywriting. Tada je Institut bio jedino mjesto gdje se moglo nešto više i profesionalnije naučiti o toj grani marketinške komunikacije, dok se danas za copywritera možete obrazovati i u mnogim drugim privatnim edukacijskim ustanovama.

Ovaj program edukacije vrijedio je svake kune, svakog popodneva nakon posla, uloženog vremena i truda. Predavači su pravi profesionalci svoje struke koji iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo rada u velikim tvrtkama, s nebrojeno mnogo odrađenih uspješnih kampanja.

Od interaktivnih predavanja i praktične nastave pa sve do individualnih konzultacija, program je bio vrhunski odrađen. Osim što su svi polaznici stekli znanje, stekli su i hvalevrijedno iskustvo u praksi koje im sutradan može pomoći donijeti novi posao.

Međusobna druženja nakon predavanja, poznanstva i kontakti s polaznicima i profesorima nakon završetka programa neizostavan je dio edukacije, nakon koje se, osim pozitivnih promjena u karijeri, dogode i neka nova prijateljstva.

institut za menadžment - za one koji žele znati više

Iskustvo i razlike

Jedna velika i značajna razlika između samostalnog učenja putem različite literature i učenja u ovakvim obrazovnim ustanovama je – iskustvo predavača.

Iako takva edukacija košta, ponekad i u iznosu nekoliko prosječnih plaća, isplati se. Ne samo zbog stečenog uvjerenja o obrazovanju ili diplome, već zbog iskusnih profesionalaca koji su svoje menadžerske pozicije zamijenili katedrama i iz prve ruke nam svojim stvarnim primjerima u poslovanju prenijeli svoja iskustva i znanje. A da ne govorim o prijeko potrebnom feedbacku, jer bez njega bi rijetki znali na čemu su zapravo, što im sve nedostaje i kako to poboljšati.

Stručno usavršavanje u svojim grupama ima malo polaznika, što je veliki plus ako želimo da se predavač u praktičnoj nastavi posveti svima podjednako. Osim što se stječe znanje u individualnim zadacima, mnogo pažnje se pridaje i timskom radu koji je opet lakše postići ako u grupi nema puno polaznika.

U mojem konkretnom primjeru, kada sam se školovala za copywritera na Institutu za menadžment, timski rad je puno značio, jer se i u stvarnom poslu copywriter nalazi okružen stručnim suradnicima i kolegama koji međusobno surađuju.

Osim što je timski igrač, copywriter je i samostalan, pa se puno pažnje pridavalo i individualnim zadacima, bilo je puno domaćih zadaća i istraživanja.

Copywriter je također i prezentator svojih ideja, pa smo učili i komunikacijske i prezentacijske vještine koje su u marketinškim agencijama nužno i osnovno znanje. U nastavu su još bile uključene osnove agencijskog poslovanja, istraživanje tržišta, upravljanje robnom markom i upravljanje odnosima s kupcima.

Zanimljivo je to što nam je predavač iz marketing menadžmenta, marketinškog miksa i marketinga općenito bila osoba koja ima dugogodišnje iskustvo rada u nekoliko agencija i u velikoj mobilnoj kompaniji, pa nam je mogla prenijeti to svoje iskustvo i s jedne i s druge strane.

Onaj kreativni i meni najzanimljiviji dio copywriterskog posla predavao nam je dugogodišnji stručnjak u komunikacijskom menadžmentu koji je kao kreativni direktor prošao mnoge poznate marketinške agencije i koji iza sebe ima dvije izdane knjige o copywritingu, a obje se koriste kao literatura na Institutu. I kada ti takva osoba da pozitivan feedback, izjavi da su ti ideje originalne i zanimljive, na kraju edukacije vidiš koliko si naučio i napredovao i znaš da se isplatilo.

Neprocjenjivo znanje

Stručno usavršavanje i bilo kakvu drugu vrstu edukacije bih preporučila svakome, pa makar to bio besplatan webinar u struci ili online edukacija o nečemu što vas zanima.

Ulažite u sebe i svoje znanje jer ono je neprocjenjivo, sa svrhom da vas obogati, proširi vam vidike i pomakne granice.

Osim što ćete se osjećati zadovoljnije, razveselit ćete svog šefa ili će vas ta edukacija možda odvesti u svijet lidera, a dobrih lidera uvijek treba. Uz svakodnevni posao i obaveze nije lako odvojiti nekoliko sati tjedno, a da pritom još ostane slobodnog vremena za uživanje s obitelji i prijateljima. No opet, ne mora biti teško uz dobru organizaciju vremena, strpljenje i ukoliko s jasnim ciljem idete ka boljoj budućnosti.

institut za menadžment - za one koji žele znati više

Tajana Pernar, ravnateljica Instituta za menadžment

Koliko dugo Institut za menadžment oblikuje buduće lidere i menadžere, te koliko je već polaznika prošlo kroz vašu obrazovnu ustanovu?

Institut za menadžment upravo dočekuje 15-u generaciju polaznika. Oko 200 polaznika godišnje završi neki od programa u ponudi Instituta, a još toliko ih sudjeluje na nekom od seminara, inhouse treninga i radionica. Dosta radimo i s poslovnim sektorom, te za njih organiziramo kraće treninge prilagođene potrebama njihovih organizacija.

Vidimo da je Institut prepun vrhunskih stručnjaka iz različitih spektara poslovanja. Kako odabirete vaše predavače? Koji su kriteriji?

Predavači na Institutu su stručnjaci s dugogodišnjim predavačkim radom i bogatim iskustvom u praksi. Većina njih radi u najpoznatijim domaćim, ali i internacionalnim kompanijama. Na taj način najbolje mogu prenijeti svoje znanje polaznicima.

Jedan od kriterija za odabir predavača je definitivno njegova stručnost, želja i volja za prenošenjem znanja, iskustvo u prenošenju znanja koje možemo na našim treninzima izbrusiti. Osim toga jako mi je važno da su komunikativni, veseli i opušteni jer smatram da edukacija treba biti zabavna i da se u opuštenom okruženju najbolje uči i izvuče najbolje iz polaznika. Sa svim našim polaznicima i predavačima trudimo se razvijati prijateljski odnos i stalno poticati razmjenu znanja.

Kako uopće nastaju programi edukacije?

Naše Stručno vijeće na temelju istraživanja o trendovima na tržištu rada donosi odluke o pisanju novih programa, te pronalazimo najbolje stručnjake iz poslovnog sektora koji pomažu u kreiranju programa. Nakon što radna skupina, koja se sastoji od pedagoških djelatnika i predstavnika poslovnog sektora, napiše program, isti se šalje na stručno mišljenje nadležnoj agenciji za obrazovanje.

Nakon pozitivnog mišljenja Agencije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrava provođenje programa. Među prvima smo pokrenuli program Voditelj ljudskih potencijala, Voditelj za izradu i provedbu EU fondova, Porezni specijalist, a mislim da jedini imamo programe Financijski analitičar i Copywriter.

Upravo radimo na pripremi novih zanimljivih programa.

Možemo reći da je odabir dodatne edukacije danas, za područja koja nas zanimaju, poprilično šarolik. Kako se nosite s konkurencijom i mislite li da je imate uopće?

Danas je tržište preplavljeno raznim ponudama za edukaciju. Iz mora informacija treba odabrati ključne elemente za odabir edukacije: stručnost, ljubaznost, iskustvo u području koje vas zanima, uspjesi na tom području, te naravno cijena i raspored. Svi smo mi danas preopterećeni i pored posla i obitelji imamo jako malo vremena za ulaganje u sebe i svoje znanje.

Vjerujemo da smo se profilirali u području ekonomskih smjerova i da u ovom segmentu imamo jako malo konkurencije. Ali i ona koju imamo je jaka i mi želimo da ostane tako jer na taj način i nas tjera da stalno budemo budni, da ulažemo u kvalitetu programa, poboljšavamo nastavni proces. Stalno razmišljamo kako poboljšati ponudu i kako još bolje i brže odgovoriti na potrebe tržišta.

Tags:

  • Show Comments (0)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ads