Gregg Ward na konferenciji “OK je promjena”

Gregg Ward MCEC, BCC, CMC - emeritus, nagrađivani autor, govornik, savjetnik, voditelj, izvršni trener

Gregg Ward je osnivač i izvršni direktor Centra za vodstvo s poštovanjem (Center for Respectful Leadership). Nagrađivani je autor, govornik, voditelj i izvršni trener. U sklopu konferencije “OK je promjena”, održat će online predavanje pod nazivom „The Power of Respect: how respect drives everything good“

Pripremila: Vedrana Prevendar
Foto: Gregg Ward

PRIJAVITE SE NA KONFERENCIJU “OK JE PROMJENA”

Gregg Ward je u misiji transformiranja života i organizacija usredotočujući se na vodstvo s poštovanjem, emocionalnu, socijalnu i kulturnu inteligenciju. Najnovija Greggova knjiga The Respectful Leader: sedam načina utjecaja bez zastrašivanja (Wiley, 2016.) je od strane Amazona proglašena “Najboljom knjigom mjeseca” i zatim postala best-seller. 2018. knjiga je osvojila zlatnu medalju na prestižnom natječaju Axiom Business Book Awards.

PREKO 2500 PREZENTACIJA I RAZGOVORA, PROGRAMA OBUKE, SEMINARA, WEBINARA I RADIONICA

Započeo je karijeru 1986. kao specijalistički trener za policijsku upravu New Yorka. Od tada je razvio i održao preko 2500 prezentacija i razgovora, programa obuke, seminara, webinara i radionica. Održao ih je u Sjevernoj Americi, Europi i na Bliskom Istoku. Radio je za organizacije kao što su Booz Allen Hamilton, Kaiser Permanente, Ford, Qualcomm, Američka mornarica i Warner Bros Studios.

POKRIVAO JE PAD BERLINSKOG ZIDA

Gregg je također pet godina radio kao reporter iz cijele Europe. Radio je za BBC Radio i druge britanske medije, uključujući Londonski The Times Londona, nedjeljni Scotland, Time Out! I The Independent. Izuzetno je ponosan što je pokrivao pad Berlinskog zida.

Diplomirao je na Sveučilištu u Bostonu. Certificirani je trener (BCC), glavni izvršni trener korporacija (MCEC), CMC-emeritus (certificirani savjetnik za upravljanje) i izvršni trener Centra za kreativno vodstvo. Sjedište mu je u San Diegu, CA.

“Organizacijski lideri moraju prihvatiti da je pandemija promijenila živote sviju nas. Jednostavno je nelogično pomisliti da će se naši zaposlenici i tvrtke funkcionirati na potpuno isti način kao i prije. Umjesto toga, moramo prepoznati da su stvari drugačije i da moramo prilagoditi sebe i svoje tvrtke ako želimo napredovati u ovom novom postpandemijskom svijetu. Vjerujem da sve započinje s poštovanjem. Poštivanje naših zaposlenika koji sada na svijet, svoj život i svoj rad gledaju drugačije. Zatim poštovanje naših kupaca/klijenata koji od nas imaju nova i drugačija očekivanja. Ako imamo poštovanja, možemo se prilagoditi na odgovarajući način, a zauzvrat ćemo biti poštovani. Od tog trenutka dalje je sve pitanje strategije i izvršenja. Ne kažem da će to biti lako, ali kažem da bez poštovanja neće biti moguće učinkovito se prilagoditi i promijeniti”, zaključuje Gregg.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads