Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?

U Brend kulturi početak godine je vrijeme kada se prisjetimo svih KUL kampanja o kojima smo pisali protekle godine, a onoj koja nas je najviše osvojila svojom emocijom, kreativnošću ili porukom dajemo titulu najKUL kampanje.

Zadatak je to koji zvuči puno lakše nego što zaista jest – sve veća konkurentnost na tržištu komunikacija znači da su kampanje svake godine sve maštovitije, a naš posao sve teži. Pa, krenimo!

Pripremila: Stella Ćaleta
Foto: Press

U sve se miješa – TV, digi, OOH…

Sendvič bez majoneze je kao keks s grožđicama. Pojest ćemo ga, ali nije to – to. A to znaju i u Zvijezdi.

Njihova prošlogodišnja kampanja popravila je najpoznatije svjetske sendviče  dodajući majonezu u miks, a pronašla je i najbolji recept za hrvatski sendvič s neizostavnom majonezom. 

Od kratkih videa u stilu „Tasty“ na malim ekranima, do pop-up Servisa za sendviče na zagrebačkom Adventu, rasle su nam zazubice a oni su uspješno prenijeli svoju poruku – Zvijezda majoneza neizostavan je dio jednostavnih, a opet gurmanskih iskustava.

Nije zanemarivo ni to da je nedavno proslavila svoj šezdeseti rođendan, ali iz Zvijezde uspješno pronalaze kreativne načine da komunikacijom oduševe publiku.

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?
What do we say to Ožujsko? Ajd’ daj još jedno.

Kad je izašla nova reklama za Ožujsko koja je uspješno povezala opsesiju Igrom prijestolja, aktualni društveni trend masovnog iseljavanja Hrvata, humor, domoljublje i pivo, nije ju bilo moguće ne primijetiti.

Stilski je odrađena kao visokobudžetni igrani film pa zaboravljamo da je u pitanju reklama za proizvod, što je postignuće kojim se može pohvaliti malo brendova. U moru nikad veće konkurencije, Žuja se istaknula i osvojila ne samo nas, već i cijelu naciju.

Dopustite nam parafraziranje one poznate iz Igre prijestolja – „What do we say to Ožujsko? Ajd’ daj (još) jedno.“

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?
Okus koji je obilježio generacije

Još jedan brend s kultnim statusom – Cedevita – oduševila nas je svojom svježom kampanjom s retro elementima. Proglasili su generaciju CE koju čine ljudi svih dobi okupljeni oko istih vrijednosti – zajedništva, ujedinjenosti u razlikama i vjernosti sebi.

Ono što Cedevita radi majstorski jest da prati trendove bez zaboravljanja vrijednosti koje ju prate od početaka. Neizostavan dio obiteljskih okupljanja, zabava s prijateljima i lijepih trenutaka, Cedevita nas povezuje već pedeset godina. A to zna i komunicirati.

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?
#reciNEjapankama

Može li više KUL od kampanje koja doslovno spašava živote? #deartourists najozbiljnija je neozbiljna priča koja je plivala komunikacijskim kanalima. HGSS, neumorni i odvažni volonteri koji uskaču kad su najpotrebniji, odlučili su humorističnim porukama prevenirati nesreće koje se događaju najčešće iz neznanja ili nesmotrenosti.

Dragi turisti i svi ostali avanturističkog duha, niste znali, a sada znate – luftić nije adekvatno plovilo za prekooceanske rute, a u japankama se teoretski možete popeti na planinu, iako ne znamo kako i kada ćete sići. Nemojte reći da vam nisu rekli.

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?
Pevecovih 7 – sjedi, 5

Legenda koja kruži kuloarima jest da je Željko Pervan bio vjerni kupac Peveca prije nego što je postao njihovo novo zaštitno lice. S obzirom na to kako su prirodan spoj, u to nam uopće nije teško povjerovati.

Cilj kampanje „Budi i ti 1 od Pevecovih 7“ je nagraditi svoje najlojalnije kupce, a osvojila nas je dozom bliskosti, humora i neposrednosti. Pevec se tako izdvojio svojom autentičnošću pristupa kupcima koji su im vjerni, osvojivši zasigurno i brojne nove.

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?
Ogledalce, ogledalce moje, najKUL na svijetu tko je?

Prisjetili smo se kampanja koje su nas oduševile i time zaključili najlakši dio zadatka. A dio koji nam uvijek puno teže pada (a sami si ga zadamo), jest odabrati samo jednu koja će ponijeti titulu najKUL kampanje 2019. godine. Vijeće je zasijedalo, argumenti su se iznosili, bijesni pogledi sijevali, a nitko nije odustajao od svog favorita. Okej, malo smo dramatični, ali odluku ipak imamo.

Titulu najKUL kampanje po izboru magazina Brend kultura odnosi HGSS i njihova #deartourists kampanja!

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?Jadran Kapović, pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a, komentirao je našu odluku: „Svaka nagrada nas veseli jer se i na taj način kroz vrednovanje našeg rada približavamo javnosti kojoj su naše poruke namijenjene. Kao amaterima u području PR-a i komunikacije, bitno nam je da nas i struka prepoznaje kao dobar primjer komunikacije. To nam je potvrda da to što radimo radimo dobro i vjerujemo da naše kampanje utječu na smanjenje broja nesreća jer to im je i cilj.“

Humor im je urođen, pojasnio nam je Jadran. Timski rad i povjerenje ključni su sastojak njihove efikasnosti, a humor je način kako ih grade. Njime se povezuju kao kolege, smišljaju spačke jedan drugome i stvaraju prijateljske odnose nužne za obavljanje njihove djelatnosti, dodao je. Humor je u njihovom slučaju autentično preslikan i na komunikaciju prema javnosti – što se pokazalo punim pogotkom.

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?

U svom poslu humorom se i „liječe“ nakon bizarnih poteza njihovih „klijenata“, a takvih ima dosta, otkrio je Jadran. Od pokretanja potrage za istom osobom u razmaku od samo par sati,  biciklista na liticama, do situacija kad im osobe koje nose u nosilima sugeriraju da su trebali više učiti jer onda ne bi morali tegliti nosila – ne znajući da ih baš u tom trenu nose visokoobrazovani spašavatelji volonteri koji su došli sa svojih radnih mjesta, a na koja će se vratiti nakon završetka akcije.

„No koliko god razlozi bili čudni, ne osuđujemo već pokušavamo educirati i savjetovati“, istaknuo je Jadran. A to rade odlično, mi bismo dodali.

Game of Brands – KOJA JE NAJKUL KAMPANJA 2019. godine?

Tags:

  • Show Comments (1)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads