Dora Zečević: U Epohi smo izvukli najbolje iz tjelesnog

Dora Zečević: U Epohi smo izvukli najbolje iz tjelesnog

Waldorfska pedagogija teži drugačijem pristupu djetetu, bez količine pritiska koju djeca nerijetko doživljavaju u državnim školama. Ona omogućuje slobodniji odgoj uz prihvaćanje djetetovog razuma, emocija i želja

Razgovarala: Vedrana Prevendar
Foto: Epoha

Dora Zečević diplomirala je pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Radno iskustvo stjecala je kao asistentica u univerzalnoj sportskoj školi za djecu predškolske dobi. Radila je kao voditeljica sportsko-rekreacijskog programa za osobe s fizičkim i mentalnim poteškoćama.

Bila je učiteljica tenisa za djecu predškolske i rane školske dobi. Također je bila voditeljica sportskog programa za osobe s intelektualnim teškoćama u udruzi Vjeverica. Osim toga, radila je kao trenerica u školi trčanja te kao učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Vrbani.

TJELESNI ZAHTIJEVA VEĆI BROJ DJECE, NO U EPOHI SU IZVUKLI NAJBOLJE IZ PREDMETA

Nedugo nakon diplome, Dora Zečević zaposlila se u Epohi kao profesorica tjelesne i zdravstvene kulture. Kao profesorica u školi Epoha radi nepunih 6 mjeseci. Ističe kako ima veliku želju za radom s mladim, inspirativnim ljudima koji predstavljaju svijetlu budućnost društva.

„Obrazovanje nikada ne smijemo odvajati od odgoja. Jedno bez drugoga je nezamislivo jer svaka škola je ipak odgojno-obrazovna ustanova“, govori nam Dora. Dodaje kako je rad s troje djece itekako izazovan. Tjelesna i zdravstvena kultura je ipak predmet koji ponekad zahtijeva veći broj djece. No, vjeruje da su u Epohi doskočili problemu i izvukli najbolje iz predmeta i iz svakog djeteta.

OTVORENOST PREMA KOLEGAMA NAJVEĆA PREDNOST RADA U EPOHI

Prva i najvažnija stvar koju ističe kao prednost rada u Epohi je otvorenost kolektiva prema kolegama. Rješavaju svaku prepreku koja im se nađe na putu. Zatim individualni pristup djetetu te usavršavanje i unapređenje svakog pojedinca, kako profesionalno, tako i privatno.

„Waldorfska pedagogija teži drugačijem pristupu djetetu. Bez količine pritiska koju djeca nerijetko doživljavaju u državnim školama. Broj djece je svakako manji nego inače. To omogućuje profesoru upoznavanje svakog djeteta. Osim toga, omogućuje individualni pristup i pronalazak najboljeg načina za stjecanje znanja svakog pojedinca“, pojašnjava Dora. Dodaje kako waldorfska pedagogija omogućuje slobodniji odgoj uz prihvaćanje djetetovog razuma, emocija i želja.

Najvažniji cilj svakog profesora je iz škole ispratiti mlade, perspektivne ljude. Ljude svjesne svojih mogućnosti koji mogu povesti društvo u boljem smjeru. „Ako želite da vaše dijete dobije cjelokupno obrazovanje koje sjedinjuje duh i tijelo, na pravom ste mjestu“, zaključuje Dora.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.