Destinacija ARENA centar

Arena Centar donirao UNICEF-u 600 tisuća kuna

Arena Centar je ta destinacija. Kao najveći trgovački centar u Zagrebu poznata je kao mjesto za shopping i zabavu za cijelu obitelj, gdje se uz kupovinu nude trenuci zabave i opuštanja.

Pripremila: Josipa Celinić
Foto: Mario Poje, Arena centar

Želite u shopping, sami, bez djece? Želite povesti djecu, ali zazirete od vožnje na nekoliko krajeva grada zbog različitih brendova? Želite provesti dan vani, ali morate kuhati ručak? I što s rođendanskom zabavom malog Petra?

Shopping ludilo – kako često nazivamo potragu za osnovnim nam životnim potrepštinama, zdravom hranom, novim odjevnim kombinacijama za djecu ili sunčanim naočalama koje želite već neko vrijeme, sve češće želimo uklopiti u ostalo dragocijeno slobodno vrijeme koje provodimo s obitelji; bez beskonačne vožnje kroz gužvu, da se djeca imaju gdje i kako zabaviti, a vi popiti kavu na suncu, s novim sunčanim naočalama, nakon toplog kuhanog ručka.

Arena Centar je ta destinacija. Kao najveći trgovački centar u Zagrebu poznata je kao mjesto za shopping i zabavu za cijelu obitelj, gdje se uz kupovinu nude trenuci zabave i opuštanja. S trgovinama mode i ljepote, trgovinama s opremom za dom i multimedijom, gastro ponudom, kinom, kasinom te brojnim kafićima, Arena može reći da uistinu ima baš sve za ispunjenje želja i potreba svakog člana obitelji.

Arena Centar na svom prostoru nudi više od 200 trgovina različitih usluga. Presudni elementi za odluku kojim brendovima će ustupiti prostor za trgovinu ili uslugu su znanje, iskustvo, prepoznavanje trendova, poznavanje tržišta, ali i intuicija.

Iako su trenutno brojni brendovi ”u redu” za ulaz u Arena Centar, a time, dio njih, i na hrvatsko tržište, tek neki od njih će svoje trgovine i otvoriti u Arena Centru. Cilj je, naravno, privući posjetitelje, ali i potaknuti lojalnost cijele obitelji, pa se pri izradi strategije svakako osluškuju želje i potrebe posjetitelja, kao i onih koji će to tek postati.

„Posjetitelje će privući i bliski i poznati, ali i novi brendovi. No, lojalnost se gradi godinama, kvalitetom ponude, ugodnošću boravka te širinom različitih usluga, poput bankarskih i poštanskih usluga, usluga platnog prometa, javnog bilježnika, autopraone… Današnji je posjetitelj zahtjevniji i njegove potrebe evoluiraju, baš kao i naš pristup istima”, izjavila je Nataša Milašinčić, leasing managerica Arena Centra.

Kao najveći zagrebački shopping centar, Arena Centar se u posljednjih 8 godina profilirao kao prvi izbor potrošača za vrhunsku kvalitetu u svim tim kategorijama.

SVE NA JEDNOM MJESTU

U konačnici cilj je ponuditi korisniku sve na jednom mjestu, a Milašinčić nam otkriva kako im je drago da su renomirani brendovi prepoznali rad i trenutnu poziciju na tržištu te je Arena Centar odabran kao jedna od najpoželjnijih lokacija za brendove koji ulaze na tržište.

”Bez lažne skromnosti možemo tvrditi da su danas svi relevantni brendovi prisutni na ovim tržištima, ili već u Arena Centru, ili će biti u najskorijoj budućnosti”.

Kroz 2018. godinu otvorili su čak 11 novih trgovina za koje smatraju da su dodatno obogatile ponudu Centra, i svaka od tih trgovina na svoj je način pridonijela dodatnom osnaženju destinacije i tenant mixa. Uvijek korak ispred, Centar Arena već razmišlja o strategiji nekoliko godina unaprijed: „Kao i do sada, tako i u 2019. planiramo dolaske novih brendova na tržište, a kako strategije razvoja radimo nekoliko godina unaprijed, sada već razgovaramo s brendovima za ulazak na tržište u 2020. i 2021. godini”.

Destinacija ARENA centar

NAJBOLJI U NEKOLIKO KATEGORIJA

Kao najveći zagrebački shopping centar, Arena Centar se u posljednjih 8 godina profilirao kao prvi izbor potrošača za vrhunsku kvalitetu u svim tim kategorijama. To potvrđuje i posljednje istraživanje tržišta gdje je Arena Centar proglašen centrom s apsolutno najvišom razinom usluge i kvalitete na hrvatskom tržištu.

Uz to, pobijedili su u još 5 kategorija: „Shopping centar s ponudom odjeće“, „Shopping centar s ponudom obuće“, „Shopping centar s ponudom modnih dodataka i nakita“, „Shopping centar s ponudom artikala vezanih uz telekomunikacije, elektroniku i kućanske aparate“ te „Shopping centar s gastronomskom ponudom“.

Hrvatska, a pogotovo Zagreb, ima iznimnu koncentraciju trgovačkih centara. Konkurencija je jaka, i ponudom i kvalitetom usluge.

”Trebalo je vremena i rada kako bismo došli na poziciju market leadera, no tek kada si na vrhu, treba još više raditi da bi se ta pozicija zadržala. Ipak smatramo da je Arena Centar zaslužio svoju poziciju vodećeg centra te postoji određena doza satisfakcije biti najbolji od redom odličnih. Potrebno je osluškivati potrebe tržišta, ali i biti inovativan i stvarati, a ne samo slijepo slijediti trendove”, komentirala je Milašinčić.

Od 2017. g. novi vlasnik Arena Centra je grupacija NEPI Rockcastle, vodeća investicijska grupacija u centralnoj i istočnoj Europi (CEE) koja u svom sastavu ima 44 shopping centra i ta snaga grupacije, kako tvrde, dala im je dodatan poticaj za daljnji napredak. To se navodi kao razlog zbog kojeg su prošle godine i krenuli u proces renovacije.

Prodajni je prostor Arena Centra povećan za 5.500m2, a uz novootvorene trgovine neke su premještene, iskoristivši preseljenje kako bi unaprijedile svoje koncepte te povećale prodajni prostor.

”U sljedećim godinama nastavljamo s daljnjim unapređenjem prostora te implementacijom novih koncepata s kojima ćemo podići ljestvicu na još viši nivo”, istaknula je Milašinčić.

KVALITETA I DOŽIVLJAJ

Arena Centar je prepoznat i po svojoj raznolikoj gastro-ponudi od čak deset restorana te kafićima s vanjskim terasama, a eksterijerom koji je također prilagođen obiteljima s djecom (igrališta i zabavni sadržaji), želja i cilj je, kao i ostatkom ponude, produžiti boravak u Centru na sveopće zadovoljstvo posjetitelja te ponuditi vrhunsku kvalitetu i vrhunski doživljaj.

Destinacija ARENA centar

Kino, restorani i kafići integralni su dio doživljaja i nadogradnja standardne ponude Arena Centra. Milašinčić je naglasila: ”Upravo je taj gastro-moment jedan od segmenata koji su posjetitelji prepoznali kao nešto što nas izdvaja od konkurencije. Arena Centar je prvi shopping centar koji je implementirao koncept food courta u Hrvatskoj, i u doglednoj budućnosti ćemo ga dodatno nadograditi kako bi bio još bolji.

U planu je i nova dječja igraonica koja će biti posebna i drukčija kao uostalom i sve ostalo što radimo”.

Impresivan dio ponude Arena Centra ima temelje upravo u podršci zdravom načinu života.

Uz zdravu prehranu ide i tjelesna aktivnost, pa tako uz brendove koji svoju misiju i viziju temelje na postulatima zdravlja, Arena Centar ima sportski cluster od 15-ak trgovina. Doznali smo da upravo taj sportski segment bilježi konstantan rast.

Destinacija ARENA centar

PONUDA ZA DJECU

U današnjem užurbanom načinu života, velika prednost pridaje se i malim kupcima i ponudi koja će udovoljiti njihovom kritičkom oku, a Arena Centar je obiteljski centar i premda je, bar u segmentu shoppinga, naglasak na ponudi za žene, ponudom nisu zanemareni niti muškarci, a pogotovo ne djeca.

Sedamnaest je trgovina s ponudom za djecu od čega je čak 11 trgovina posvećeno samo najmlađim posjetiteljima.

Posebni sadržaji i pogodnosti u Arena Centru su nešto što je posjetiteljima na raspolaganju kroz cijelu godinu. Prigodnim kampanjama obilježavaju se tradicionalni blagdani poput Adventa, moderne aktivacije poput Crnog petka te inovativne suradnje poput Vikend+ s Mastercardom. ”Trudimo se da naši posjetitelji u svakom trenutku mogu pronaći nešto što im pruža onu neku dodatnu vrijednost koja čini razliku pri izboru shopping centra”, dodala je Milašinčić.

TEŽNJA JE NA ”BITI NAJBOLJI”

U konačnici, kako ističe Milašinčić, biti najbolji je nešto čemu uvijek i oduvijek teže, no biti na pijedestalu jest odgovornost koju je, svaki dan iznova, potrebno opravdati. Zato su se i novi vlasnici, NEPI Rockcastle, odlučili na investicije ne samo u Centar već i u samu destinaciju.

Uz renovaciju samog Centra dogradnjom, novim namještajem, zonama za odmor, dekorativnim biljem, planiraju se preuređenja sanitarnih čvorova, a jedno od većih ulaganja – otvaranje trgovačkog parka Arena Park pored Arena Centra, zakazano je za svibanj 2019. godine.

Kroz 2018. godinu otvorili su čak 11 novih trgovina za koje smatraju da su dodatno obogatile ponudu Centra, i svaka od tih trgovina na svoj je način pridonijela dodatnom osnaženju destinacije i tenant mixa.

Arena Park, investicija od 10 milijuna eura, dopunit će ponudu Arena Centra s 11 trgovina, drive through restoranom te kafićem, sve zajedno ukupne površine 8.000m2. Radi se o konceptima većeg formata za koje nema mjesta u Centru, a za kojima postoji potražnja od strane kupaca i tržišta.

”Arena Park, zajedno sa svim promjenama u Centru, dodatno će osnažiti Arena Centar kao destinaciju, kao prvi i najbolji izbor za shopping i zabavu”, zaključila je Milašinčić.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads