Business shower umjesto baby showera

Business shower umjesto baby showera

Prirediti Baby shower ili Business shower – pitanje je sad.

Pripremila: Josipa Celinić
Foto: Unsplash

Već neko vrijeme mediji diljem svijeta prenose objavu Elona Muska. Suosnivač i direktor tvrtki Tesla, SpaceX, Neuralink i The Boring Company predstavio je ideju o kreiranju zabave za novog poduzetnika.

Musk je objavio inicijativu kojom poziva da umjesto zabava za darivanje novorođene djece, organiziramo darivanje novih poduzetnika. Kada prijatelj ili poznanik pokrene posao ideja je da se okupimo, organiziramo zabavu i pomognemo resursima koji će novom poduzetniku itekako biti od koristi.

”Instead of baby showers, let’s host Business showers. When a friend starts a business, we all come together, congratulate them & bring resources for their business.”

Elon Musk je čovjek koji je osnovao i prodao servis PayPal, vodeći svjetski sustav plaćanja. Investitor, inženjer i izumitelj, danas je jedan od najpoznatijih i najbogatijih ljudi na svijetu.

Nameće se pitanje koliko često slavimo pojedince koji su odlučili napustiti stabilan posao kako bi mogli slijediti svoje poduzetničke snove? Dovoljno je teško riskirati na osnovu instinkta, ideje ili sna pa je svaki vjetar u leđa dobrodošao.

Činjenica je da bi sve bilo jednostavnije da živimo u okruženju koje podržava i olakšava poduzetnički start-up. Zato pozdravljamo ideju da se novom poduzetniku pomogne da započne svoj posao, na bilo koji način.

Pomoć pri lansiranju

Pokloni mogu biti uredski materijal, bilješke kako preživjeti ulazak u solo-vode, telefon ili printer. Načina je puno, ovisno o poslu kojim se novi poduzetnik kani baviti te vašim mogućnostima za pomoć.

Svi vole slaviti dobre vijesti, a postoje načini da pomognete u širenju vijesti o novoj tvrtki na tržištu. Potaknite iščekivanje dana pokretanja. Možete izraditi javni Facebook događaj kako biste vi i vaši prijatelji mogli podijeliti dobre vijesti o skorom poslu vašeg kolege.

I svakako nemojte zaboraviti na samog poduzetnika. Poklon-bon za masažu, zdrava grickalica i difuzor esencijalnog ulja s opuštajućim mirisima pomoći će novom vlasniku tvrtke da se opusti nakon užurbanog lansiranja.

Odaziv

Ubrzo nakon što se ideja proširila medijima po svijetu, brojni su se odazvali inicijativi. Poslali su poziv novim start-upovima i poduzetnicima da se jave. Ovisno o zanimanju nove tvrtke dobiti će medijske objave ili pomoć iskusnijih.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads