10 godina stariji, 10 godina kreativniji

Dragi Weekende, sretan ti rođendan!

Prpremila: Lorena Bartol
Fotografije: WMF

Svaki pojedinac može raditi na svojoj kreativnosti, ona se može učiti i razvijati. Neki od nas teže kreativnosti i rade na njoj, dok drugima ona jednostavno nije bitna niti u poslovnom niti u privatnom životu. U svijetu medija i komunikacija kreativnost ima vrlo važnu ulogu, možda i najvažniju. Upravo je kreativnost ta koja nas može istaknuti, pomoću koje možemo napredovati i biti uspješniji. Da kreativnost nema granica dokazala je Finska, prva zemlja koja povijesti digitalnih PR kampanja i osvojila mnoštvo međunarodnih nagrada. Kako je uopće nastala ovako kreativna, iskrena i autentična ideja koja je privukla nevjerojatan interes, brojne nove kontakte i suradnje, otkrit će nam predavanje o ovom projektu na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu.

Dokoličarenje

Trodnevni festival približit će nam i dokolicu, stvaralaštvo u vremenu izvan onog našeg obveznog radnog vremena. Danas se dokoličarenje izravno povezuje s hedonizmom, dosadom, konzumentskim stilom života te je Weekend odlučio jedan panel posvetiti fenomenu kreativnog dokoličarenja. Naglasit će i primjenu toga koncepta koji koristi upravo za vrijeme trajanja Weekend Media Festivala.

Facebook i Google

Rastući utjecaj Googlea i Facebooka na globalnom tržištu oglašavanja, budućnost transporta i utjecaj novih digitalnih platforma poput Ubera još su neki od panela u kojima će sudionici moći uživati ove godine. Zanimljiva će biti i rasprava o stanju slobode medija u regiji te panel o komunikacijskom aspektu krize Agrokora. Weekend uvijek prati aktualna događanja i teme koje se tiču svakog od nas. Svojom kreativnošću i sposobnošću organizatori itekako znaju kako zainteresirati publiku. To potvrđuju i brojke, u svome prvom desetljeću Weekend je ugostio gotovo 45 000 sudionika iz komunikacijske industrije cijele regije. Ove godine nudi nam i odgovor na pitanje tko prvi vidi naše objave na Facebooku. Kada postavimo selfie na Facebook u Parizu, taggiramo se u Pragu ili napišemo post u Zagrebu, on će vrlo vjerojatno završiti u gradu Luleå na sjeveru Švedske, gdje se nalazi prvi podatkovni centar Facebooka izvan SAD-a. Doznat ćemo zašto je Facebook izabrao baš sjever Švedske i zašto se ta regija sada zove Node Pole.

10-godina-stariji- 10 godina-kreativniji
Propustiti WMF?

Kako propustiti festival pod imenom vikend kada vikend može donijeti samo nešto dobro i pozitivno, vikend se ne propušta. Stara tvornica duhana u Rovinju ove će godine jubilarni deseti put okupiti sve željne novoga znanja i iskustva iz svijeta komunikacije i medija. Weekend i Rovinj stvorili su neraskidivu vezu i atmosferu koja nas privlači već jedno desetljeće. Od 21. do 24. rujna u dvoranama Weekend Media Festivala, i oko njih, prezentirat će se novi trendovi i okupiti vodeći ljudi i stručnjaci u komunikacijskoj industriji i poslovnom svijetu. Sve će popratiti opuštenaatmosfera po kojoj je ovaj festival zapamćen.
Pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe Weekend se pozicionirao kao najveći komunikacijski festival u jugoistočnoj Europi, a do sada, prvi je najavio i neke od top-trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja i digitalizacije. Očekuje nas još puno toga. Direktor samog festivala je natuknuo kako je ovo jubilarno izdanje festivala podignuto na potpuno novu razinu, tako da očekujemo neočekivano. Uz panel diskusije, govore stručnjaka, radionice i prezentacije, na Weekendu  su svakako nezaobilazni partyji i networking (umrežavanje). Dobar provod je zagarantiran, a to  upravo dokazuje njegov 10. rođendan. Kada festival polako postaje tradicija to znači da ga ne smijemo propustiti.

Tags:

  • Show Comments (0)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads